2015. június 9., kedd

A gyógyszertárban várakozás közben hallom, amint az egyik asszisztens mondja a másiknak: "Szólj X-nek, álljon be..." - mire a kollégája sajnálkozva: "Nem tud szegény, olyan rengeteg magija van."

Na, érted, ugye, mit mondott? Én értettem, bár kellett hozzá kb. 5 másodperc, de kapcsoltam.  :) És megállapítottam, hogy ez még tulajdonképpen jópofa is, semmi köze az aji-uzsi-vacsi-szemcsi-telcsi őrülethez. 

11 megjegyzés:

mick írta...

A csúcs a műfajban: Olyan depi vagyok, hogy mindjárt öngyi leszek. Állítólag egy kabaréban hangzott el.

klaribodo írta...

Miért jobb a magi az ubinál? :)

Ági írta...

Hát csak egy árnyalattal jobb, de van legalább értelme, hogy lerövidíti a magisztràlis készítményt.

Rozsa T. (alias flora) írta...

Bizony én ki nem találtam volna soha magamtól!...
De utálom ezt a röviditési mániát!

1 írta...

El kellett olvasnom a kommenteket mert fogalmam sem volt, hogy mi az a magi...

Ági írta...

Én se hallottam még soha azelőtt, csak a hely és a helyzet segített. :-)

mick írta...

Valamiért régóta él ez a rövidítési hajlam. A Balcsi, a mozi, a boszi nem mai kitalációk. A burgi, pari, ubisali, hortobágyi pali inkább... Az az érdekes benne, hogy némelyik megnyújtja a szót. Pl. a baba helyett babszi, csaj helyett csajszi. Mások rövidítik: tinédzser helyett tini.
Jönnek-mennek keletkeznek és elkopnak, felmorzsolódnak, vagy beépülnek a köznyelvbe.

klaribodo írta...

A patikai készítésű gyógyszerek kezdenek divatba jönni. Sok múlik az orvoson,nálunk pl. a reumatológus, a fülész és a gyerekorvos írja föl a legtöbb házi kenőcsöt, cseppet, kúpot. A számlán külön feltüntetik a magi. díjat, adott esetben nem is keveset. Elfogadom, hogy a magi afféle mesterségbeli szó, nem burgi, se pari.

Katalin írta...

dolgoztam gyógyszertárban, szép emlékeimből tudtam csak, mit mondhattak ott, de nyilván nem is a várakozó betegeknek szánták az infót :))))

köci

Ági írta...

Igen, ez nyilván szakzsargon és érthető, hogy egymás közt nem mondják ki minden alkalommal végig azt a hosszú kifejezést. :) És ha én például egy egész más környezetben hallom, akkor sose jövök rá, mi az a "magi", de itt adott volt a helyszín. Az már csak vicces adalék, hogy ezalatt éppen az én magisztrális készítményemre szóló receptemet árazta az egyik kisasszony. :)))

mick írta...

Akkor a magidat regizte a kisasszony. :)