2015. június 19., péntek

Nevetnivaló jut minden napra. 

Nemrég az a vicces rajz, ami két baglyot ábrázol, az egyik ép, egészséges, tökéletes, elegáns, a másik pedig ugyanaz a madár erősen zilált állapotban, összevissza tépett tollakkal, keresztbeálló szemekkel, halálosan kimerülve. Az első felirata: Osztályfőnök az év elején, a másodiké pedig: Osztályfőnök az év végén
Tegnap pedig egy fotó, melyen a nagymama és az őt meglátogató családja látható, tizenéves gyerekek és egyéb rokonok ülnek a kanapékon, a nagyi csak néz, a többiek pedig korra és nemre való tekintet nélkül mindannyian a saját okostelefonjukat bámulják. Felirat: Látogatás a nagyinál.

Na, ez a második  kép tipikusan a sírjak-vagy-nevessek kategória, mindenesetre nagyon jellemző kortünet, mondhatnám, kórtünet (mondom, miközben nagyra értékelem, használom és szeretem a saját telefonomat). Szép új világ.

1 megjegyzés:

mick írta...

Mobil... Tudod, az a vicc, hogy egyáltalán nem vicc, hanem véres valóság. Ha nem ebédelnénk a családi összejövetelek alkalmával, többnyire minden unoka saját laptopja előtt üldögélne. Azért ki szoktunk találni társasjátékokat, a Balaton pedig megoldóképlet a sokféle különbözőségre. Vízben együtt hancúrozni, az egyik legvidámabb dolog.