2016. február 9., kedd

Mint kiderült, ma van a palacsinta világnapja, de nem azért, mert február 9-dike van, hanem mert húshagyó kedd van.
Pedig én ma biztos, hogy nem fogok palacsintát sütni. Majd valamikor később kinevezek magamnak egy palacsintavilágnapot és majd akkor, akkor sütök palacsintát, kereket, szögletest, kicsit, nagyot, almást, túróst, lekvárost, akármilyet, legjobb lenne így, az említett sorrendben mindenfélét. Mert van-e ember ezen a  világon, aki ne szeretné a palacsintát?

5 megjegyzés:

Rozsa T. (alias flora) írta...

Én nagyon! De magamnak soha nem sütök, legfeljebb a gyerekekkel, itt vagy náluk!

Katalin írta...

ez jóó:))
eddig azt hittem, a húshagyó kedd azt jelenti, ezen a napon lehet UTOLJÁRA húst enni:))))
mindegy a palacsintát imádom:))
és legyen neked palacsintanapod bármikor

én ma is sütöttem, csak úgy :)) egy banánt villával összetörtem, beleütöttem két tojást, jól összemarcingoltam, és kis lepénykéket sütöttem a palacsintasütőben (4-et egyszerre) belőlük

Ági írta...

Hehe, ez vicces, ha nem tudnám, hogy nem itt laksz, azt hinném, te is láttad a kerületi tévénkben ezt a banános palacsinta receptet. Épp a múltkor próbáltam ki. :)

Alessia írta...

Én is azt hittem, kedden még lehet húst enni, aztán hamvazószerda és utána jön a nagyböjt. Ez is néha olyan bonyolult. :-) Mindenesetre éljen a palacsinta!!!! Valamiért nálunk is most az "amerikai" típus megy, ahogy Katalin írja: négyesével egy serpenyőben - de banán nélkül.

Ági írta...

Legközelebb én is kihagyom belőle a banánt, nem jött be. :))
De attól, hogy ez a mi világnapmániás világunkban a palacsinta világnapja, attól még a húshagyó kedd azért húshagyó, mert még lehet húst enni. :)