2016. február 22., hétfő

Találtam két oldalt, ahol személyiségteszteket lehet kitölteni. Az egyiken  kétféle teszt van, azokkal azt az eredményt kaptam, hogy ISTJ típus vagyok: 


I (introversion)   72%
S (sensing)            94%
T (thinking)         72%
J (judgement)   100%

I (introversion)  64%
S (sensing)           91%
T (thinking)        82%
J (judgement)    82%


A másik oldalon pedig ez jött ki - akarom mondani, ilyen formában jött ki gyakorlatilag ugyanaz az eredmény:




És van itt még egy hely, ahol szintén az egyes személyiségtípusokat magyarázzák főleg szakma, munka, karrier szempontjából, ez is elég érdekes. Kitöltöttem az ő tesztjüket is, az eredmény árnyalatnyival tér el az előzőektől, viszont az értékelésnél felsorolják az ajánlott és a kerülendő szakmákat, hát... ezen jót szórakoztam. Szerintük jó lennék kertészmérnöknek, belsőépítésznek, mindenféle orvosnak (nem!)  és ápolónak, óvónőnek (ez stimmelt is valamikor),  panziótulajdonosnak (na ne!), művésznek, zenésznek, közszolgálati tisztviselőnek, nevelési tanácsadónak. A számomra nem ajánlott szakmákból is van egy rahedli, azok viszont tényleg nem lettek volna nekem valók.

Egyébként a tesztkérdések tényleg érdekesek és némelyik válaszon mindenképpen kicsit mélyebben elgondolkodik az ember, akár hisz ebben a tipologizálásban, akár nem. Ami engem illet, a magam teszteredményével még egyet is értek, mert tulajdonképpen ilyen vagyok, igen. 
Már régebben is gondoltam rá és most újra eszembe ötlött, hogy a közös blogban egyszer kitűzök egy olyan témát, ami a saját tulajdonságainkról szól - ami persze joggal megkaphatja a "túl személyes" jelzőt, dehát annyi tulajdonságunkat kitettük már oda az egyéb témák kapcsán, hogy miért ne írhatnánk egyenesen arról, amilyennek mi magunk ismerjük magunkat? De addig is játszadozzunk kicsit ezekkel az önismereti tesztekkel, hátha valami újat is megtudunk magunkról.  :)


6 megjegyzés:

Katalin írta...

igen, ez az:)))

Katalin írta...

http://lelektanitipusok.hu/jellemzes_012.html

klaribodo írta...

Hol találtál rá a legutolsó fotómra? :)

Katalin írta...

itt is az influenza zárja el a csapokat? (mármint az íráskedv csapjait)
jobbulást♡

Ági írta...

Köszi, nincs influenza (legalábbis eddig még), csak a kedv hiányzik, de majd visszatér. :)

Katalin írta...

akkor jó