2017. január 13., péntek

Megkockáztatva, hogy főleg azok értik majd, akik ismerik a sorozatot, még egyszer előhozom az Agymenőket:  az egyik főszereplő, Sheldon Cooper néhány felejthetetlen mondata, amit már csak a huszonegyedik század embere tud értékelni.

Az egyik szituáció:
Sheldonnak egy világhírű fizikuslány a szállóvendége, megmutatja neki a vendégszoba felszerelését, többek közt a külön szekrényben tárolt,  katasztrófahelyzetre összeállított, nyolc napra elegendő vésztartalékot, benne ennivalóval, vízzel, egyebekkel, valamint egy nagy teljesítményű pendrive-val. Mire a lány: - És ha minden usb-csatlakozó is tönkremegy? Erre Sheldon világfájdalmas képpel, fojtott hangon: - Akkor úgysem érdemes élni, igaz?

A másik:
A szomszéd lány, Penny virágdíszes hajcsatok gyártásába fog és vállalkozása beindításában a barátok segíteni próbálnak neki, honlap, netes marketing, stb. Ötletelés közben felmerül, hogy talán férfiaknak is kínálhatnák a csatot, ha tennének bele bluetooth-t. Penny ezt értelmetlennek tartja, mire Sheldon, utánozhatatlan hangsúllyal és szuggesztív tekintettel: - Penny, MINDEN jobb, ha van benne bluetooth!

És még egy Sheldon-gyöngyszem, csak úgy ráadásnak: - Igen ritkán viccelek, de ha mégis, felismered, mert azt mondom: bazinga!*
Ugyanis amikor elsüt egy-egy idegesítő vagy érthetetlen poént, hozzáteszi ezt a szót valami olyasmi értelemben, hogy 'jól bedőltél', 'csak vicc volt'. Egyébként ennek a filmbéli szónak hatására 2012-ben egy újonnan felfedezett méhfaj ezt a nevet kapta: Euglossa bazinga - és ez nem vicc, hanem tényleg igaz. :-)


1 megjegyzés:

Dius írta...

Sheldon hatalmas arc, mi is nézzük az Agymenőket. :) :D