2017. január 2., hétfő

Mindig elfelejtem, hogy Agymenők-nézés közben (aki nem ismeri az Agymenőket, máris lapozzon, úgysem érti, miről beszélek)  nem szabad, sőt szigorúan tilos és életveszélyes ebédelni - vagy úgy is mondhatjuk, hogy evés közben nem szabad, sőt szigorúan tilos és életveszélyes Agymenőket nézni. Hacsak... hacsak nincs a közvetlen közelünkben a Heimlich-fogást profi szinten alkalmazni képes egyén. Szóval, nagggyon kell vigyázni! :-)

Egyébként pedig kíváncsian várom, mikor kezdem megunni az egyes szereplőket. Mert nem tudom, másnál hogy van ez, de én mostanában azt észlelem magamon, hogy a már évek óta sokadszorra látott sorozatok szereplői közül egyik-másik egyszerre csak elkezd az idegeimre menni. Például a GilmoreGirls-ben Lorelai sajátos szószaporító fejtegetéseit már nem bírom elviselni, a Váratlan utazásból pedig a Hetty nénit alakító színésznő  túljátszott ripacskodásából (amire még Schubert Éva szinkronhangja is rátesz három lapáttal) van elegem. Ja, és még a Família Kft.-beli Krisztától is kiütéseket kapok. :-) Azt pedig aztán tényleg mélyen titkolnom kell  a FB Csengetett mylord zárt csoportjában, hogy újabban mennyire zavar Ivy sokszor idióta szövege, sőt a gesztusai, idétlen mozgása is. 

Pedig Lorelai azelőtt is ugyanilyen fölöslegesen szaporította a szót, Hetty azelőtt is ripacskodott, Kriszta azelőtt is cikázott és hebrencskedett és Ivy azelőtt is hülyén mozgott és értetlenkedett, akkor mi változott? Semmi, csakhogy az említett sorozatokat már hosszú ideje ismerem és az egyes epizódokat nagyon sokszor végignéztem az utóbbi években. Valószínűleg túl sokszor, így aztán nem csoda, hogy megcsömörlöttem némelyik karaktertől. Az Agymenőkről viszont azelőtt semmit se tudtam, egyáltalán nem is ismertem és csak pár hónapja nézem, így a szorosan vett főszereplőket - bár viszonylag sokan vannak, eleinte öten, aztán hatan, majd amikor bejön a képbe Amy, attól kezdve már heten - még kivétel nélkül   kedvelem. Főleg Sheldont. :-)
Remélhetőleg évek kellenek még, mire besokallok valamelyiküktől. De egyelőre még biztosítják azt a mentálhigiénés szakemberek által javasolt napi 15-20 (sőt több) percnyi  felszabadult nevetést, ami ugyan még kiderítetlen hatásmechanizmussal, de bizonyítottan gyógyító hatású és így mindenképpen egészséges. 

2 megjegyzés:

martine írta...

Nálam is Sheldon a favorit :) más sorozatokat meg nem nézek (ja, még Trónok harcát, ha van)

Ági írta...

Ugye? Sheldon annyira egyedien hülye/zseni, hogy csak szeretni lehet. :)))