2017. október 4., szerda

Most, hogy a blog.hu fáradságot nem sajnálva töltögeti a náluk regisztrált helyemre a régi freeblogos blogom anyagát, alkalmam van nosztalgiázni azon az alig másfél (!) éven, amikor az ős-blogomat írogattam. Hihetetlen, hogy csak ennyi volt, másfél év 2004 októbertől 2006 áprilisig, áprilisban aztán szakítottam a freebloggal és átpártoltam ide. Azóta is sokszor volt hiányérzetem amiatt, hogy hiába emlékszem teljes bizonyossággal, hogy erről vagy arról a témáról, esetről, személyről, bármiről akkoriban írtam, csak igen lassú és pepecselős műveletekkel tudok bármire is rákeresni abban a régi blogban, vagyis az elmentett anyagában. Ezért aztán megpróbáltam egy másik blogmotor segítségével feléleszteni azt a régit, de a W-en nem sikerült, maradt tehát a blog.hu. Pillanatnyilag az első pár hónap, a 2004 október-november-december anyaga került föl, és persze amint ezt észrevettem, bele is merültem az olvasgatásba. 

De a legmegdöbbentőbb és egyben legszomorúbb az, hogy az alatt a három hónap alatt 92 (kilencvenkettő!) bejegyzést hoztam létre! Kilencvenkettőt! Mostanság hány év kellene nekem ennyi poszthoz? Inkább meg se próbálok belegondolni. :( 


8 megjegyzés:

mick írta...

NP szép mesekönyvet írt. Feltűnően sikeres volt e a történet, és tisztelői nógatták, hogy írjon egy következőt. Ő pedig mosolygott é ezt mondta. Írnék én szívesen, de ha nem jön az ihlet!
A dolog hátterében pedig az állt, hogy a mese vázét saját élettörténete adta, neki pedig csak az az egy élete volt.
Sokan várjuk az ihletet, és az vagy jön, vagy nem. :)

Rozsa T. (alias flora) írta...

Hát kb. én is erre a következtetésre jutottam...
Nomeg arra, hogy meg kell póbálnom ujjászületni a blogommal együtt.
Merthogy mégis van ebben a műfajban fantázia!...

klaribodo írta...

Megkerestem a blog.hu-t, valamikor írtam oda én is. Minden bejegyzésem megvan a kommentekkel együtt. Fantasztikus. Micsoda jókedvem volt akkoriban!

Ági írta...

Igen, még ha időnként temetjük is, mégis van a műfajban fantázia, - de ezt csak olyankor látjuk meg benne, amikor, ki tudja, miért, hirtelen nagy kedvünk támad írni.
Holnap lesz 13 éve, hogy blogot kezdtem írni, egész másképp néztem akkoriban mindent és egész más témák voltak számomra megírásra méltók. Nagyon hosszú idő telt el azóta, sok minden megváltozott körülöttem és én is sokat változtam.

aliz írta...

de hol konnzerváltad eddig a freeblogodat???

Ági írta...

Aliz, elmentettem akkor, amikor már a végét járta a freeblog. Az importálás persze nem megy simán, mert a freeblogos exportot nem tudom magam feltölteni, de a blog.hu-nak elküldtem és ők megcsinálják. Remélem, előbb-utóbb az egész felkerül, legalábbis a szöveg, mert persze a képek nem.

aliz írta...

én a nolblogot ugyancsak a blog.hu-ra át tudtam mente(t)ni, gyönyörűen mindent áttettek, képet, kommenteket is! s pár óra alatt!!!... de hát a freeblog előbb tűnt el, illetve s zip file tartalma a bloggal együtt--- de akkor te most a saját mentést küldöd, mint szövegdokut?, olyanjaim vannak (összeszedegetve, nem minden persze)..de annak nincs blogkülseje... néha jegyzetként szoktam átirni a fb-ra... amit még "méltónak" ill még aktuálisnak tartok

Ági írta...

Aliz, nem azt a saját mentést teszem a bloghu-ra, hanem amikor még élt a freeblog, lehetett menteni egy export-mappába az egész blogot. Ezt a mappát küldtem át a blogosoknak és ők megoldották, de a képeket nekem kell beleraknom, már majdnem végeztem vele.