2017. december 23., szombat

Mutatok webkamerákat, bár a karácsonynak semmi jele rajtuk. 

Az első a Confederation Bridge, Kanada leghosszabb hídja, mely a  Prince Edward szigetet köti össze a kontinenssel immár 20 éve. Kb. 12 kilométer hosszú és 11 méter széles. A két irányban egy-egy sávból áll, és bár én nem tudok vezetni, de még néznem is félelmetes. Képzeld el, amint ráhajtasz a hídra, előtted van 12 kilométer és közben semmilyen körülmények között sehova sincs menekülés. (Csak úgy halkan kérdem, ti tudtátok, hogy nemcsak a Balaton, hanem a tenger is zajlik??? Nekem ez új, meglepve látom, még ha "csak" 12 km széles vízfelületről is van szó. Vagy mert ez annyira északon van, hogy ott ilyen hidegben már kezdődik a jegesedés?)

Egyébként térképen így kell elképzelni a híd helyét, ott középen az a sárga vonal, rajta a platánlevéllel:


A kövekező pedig a régi kedvencem, Liechtenstein, azon belül Malbun. Most legalább látszanak rajta élő emberek is, mert ilyen képet eddig még sosem sikerült kifognom.

És egy harmadik ráadásnak, Tokyo, Shibuya kereszteződés,  amelyet a világ legforgalmasabb útkereszteződésének tartanak. Hihetetlen látványt nyújt így fentről, zebrák minden irányból, nemcsak négyzetesen, hanem átlósan is, és körben mindenfelől várakoznak az átkelni vágyó tömegek. Aztán a lámpák zöldre váltanak és a várakozók hada mint a bolyból kiáramló hangyacsapatok, megindulnak. Nem ér át mindenki időben, az utolsók szaladnak, de úgy látszik, általában mindenki megússza. :)





Nincsenek megjegyzések: