2018. január 23., kedd

Mondják, hogy a mai gyerekek megosztják a figyelmüket egyszerre 3-4 dologra is. Csak azt nem tudom, ez jó-e vagy sem, arról még nem hallottam szakértő/szakszerű véleményt. 

Pedig érdekelne, mert én az utóbbi időben, pár év óta egészen hasonlót művelek. Megy a tévé, csak úgy oldalt, nem arra nézek (hogy miért megy, ha nem nézem, ennek is oka van, de most ezt hagyjuk), előttem a laptop, azon keresgélek, olvasok, írok, letöltök, vagy ha a laptop éppen nincs bekapcsolva, akkor a telefonomon keresek, olvasok, hozzászólok, játszom, aztán ha ehhez még valaki felhív a vezetékes telefonon, akkor is megy közben minden, beszélgetek, kérdezek-válaszolok, odafigyelek, és ha a vonal másik végén az illető valami olyasmit kérdez, amihez kell a net, akkor párhuzamosan azt is kikeresem és már mondom is neki, vagy ha valami képet, linket kell neki átküldeni, már küldöm is. Épp csak a fülemben nincs semmilyen zenelejátszó alkalmatosság, de ezen kívül legalább két-háromfelé koncentrálok folyamatosan. Ja, azt még nem mondtam, hogy mindeközben azt is tudom követni, ami megy éppen a tévében, tudom, miről szól a film, hol tart a cselekmény, vagy miről beszélgetnek a stúdióban. Aztán néha, ha ennél a háttérhangzásnál jobban felkelti érdeklődésemet a műsor, odafordulok és nézem. 

Nem vagyok benne biztos, hogy ez jó így, de ha a gyerekeknél ugyanezt nem ítélik veszélyesnek, megnyugodhatok. Mert akkor egyszerűen csak arról van szó, hogy én most, közeledvén a hetvenhez  gyerek lettem. Kell ennél jobb? :-)

2 megjegyzés:

klaribodo írta...

Más: minden év elején változtatnak valamit. A blog.hu-hoz nem tudok belépni, az én bejelentkezésem náluk "nem biztonságos". Ezért nem tudok kommentelni néhány bloggertárshoz.

Rozsa T. (alias flora) írta...

Én viszont észrevettem úgy kb. 65 után, hogy már nehezen, vagy egyáltalán nem tudok egyszerre több dologra koncentrálni... Egyre nagyon, a többi meg elmosódik. Autóvezetés közen is vigyáznom kell, nehogy elmélázzak, mert ott is elmosódhat körülöttem a világ, ami pedig elég nagy rizikó...!