2018. március 12., hétfő

Lassan vége a télnek és hamarosan már nem lesz semmi aktualitása a havas, jeges képeknek, ezért most mutatom ezt a tegnapi összeállítást, ilyen volt a vasárnap délután a Néva jegén. A kamera a Péter-Pál templom tornyáról nézi a Vasziljevszkij-sziget csúcsát és a folyót is. A folyót, mely pillanatnyilag még be van fagyva, ám az utóbbi napok enyhébb időjárása miatt a jég már  egyáltalán nem biztonságos. 
Ennek ellenére a szentpéterváriak rámennek, hiába figyelmezteti őket az ottani katasztrófavédelmi hivatal. Légpárnás kis járőrhajók cirkálnak és eddig már ki is mentettek néhány embert (például egy brazil turistát!), akik alatt beszakadt a jég. A katasztrófavédelem szóvivője egy interjúban kifejtette, hogy az emberek valahogy nem akarják elhinni, hogy tényleg veszélyes a jégre menni, azt gondolják, ha belepte a hó, akkor már minden rendben van. 

A videón is látszik, hogy sokan láthatóan vasárnap délutáni programként sétálgattak tegnap a Néva jegén a Péter-Pál erőd és a  Vasziljevszkij-sziget csúcsa között. Időnként megjelent köztük a kis légpárnás hajó, és nagy szerencsével tegnap sem történt tragédia. Aztán ahogy sötétedett, lassan elfogytak a jégről a kis fekete hangya-csapatok, de a járőrhajó kék fényszórója még a teljes sötétségben is fel-felvillant ott a folyó közepén.
(Tudod, a jobb sarokban a kis négyzettel nagy képernyősre kell nagyítani, mert ezen aztán tényleg csak úgy látszik valami.)


3 megjegyzés:

Rozsa T. (alias flora) írta...

De jó képek! Fokozatosan sötétedik, de gyorsan.

(Emlékszem, Berlinben is sétálgattunk télen a Wannsee vagy a Tegel tó jegén... Akkor még a Falon belül voltak, a nyugati "rezervátumban"...)

Tetszett az aláfestő zene is!

Ági írta...

Gondoltam, Csajkovszkij illik a Névához. :)

Névtelen írta...

A zene,.... azt most nagyon eltaláltad :)
Köszönöm, jó volt hallgatni!
rhumel