2018. április 20., péntek

Egy kis kitekintés jóval távolabbra: Japán, Kawagoe város, Crea Mall. Bevallom, nem sokat tudok mesélni róla. A város a Honshu szigeten fekszik,  nem messze Tokyótól északnyugati irányban, lakosainak száma 33 ezer fő. Kawagoe fő látványossága a Kita-in templom kertjében található 540 kőszobor, melyek Buddha tanait mutatják be. A szobrokat 1782-1825 között alkották. 

Hogy az üzletközpont, a Crea Mall mekkora épület és hogy a kamera által mutatott képen az emberek a pláza belsejében járkálnak-e, vagy netán az utcát látjuk, arról fogalmam sincs. A Google-térképen ugyan megtaláljuk az épületet, de azon kívül, hogy ez egy nagy kockaház egy nagyon szűk utcában, semmi más nem derül ki róla.

A kamera képe nem túl szerencsés, alig videószerű, mert erősen szaggat, de ezért (engem legalábbis) némiképp kárpótol, hogy egy egészen más világ, messzi vidék embereit láthatjuk közelről, civilben, sokat szájmaszkban, meg nap ellen védő ernyővel, egy-egy biciklin kerekezőt, nagy ritkán egy asszonyt leegyszerűsített kimonóban, diáklányokat formaruhában. Talán még annak is érdemes odakattintani, akinek kamaszkori múltjában nem volt egy Michiko, a levelezőpartner középiskolás lány, aki miatt éveken át vonzódott Japánhoz, írásjeleket rajzolgatott és azonosítgatott, és az akkoriban népszerű egy-két japán dalt hallgatta a rádióban. :)

Ez a templomegyüttes egyik épülete cseresznyevirágzás idején:


Ezek pedig a nevezetes szobrok:





(A kamera fölötti kis ablakban lehet próbálkozni a megjelenítés különféle módjával, nekem a Live Feed vált be legjobban, de kísérletezni érdemes a Live Java Viewer vagy a Refreshing Stills lehetőséggel is.)


4 megjegyzés:

klaribodo írta...

Megnéztem, mit csinálnak a japánok ezzel a rengeteg cseresznyével. Az derült ki, hogy nemesített fajták, csak virágoznak, de termést nem hoznak. Tudtátok? Én nem gondoltam volna.

Ági írta...

Ez érdekes. Mindent a szemnek... :)

klaribodo írta...

A mi cseresznyefánkról 20 üveg befőtt és két-három liter pálinka kerül az asztalra. Jó, hogy a japánok kitalálták a gyümölcsmentes gyümölcsfát.

Ági írta...

Legalább munka nincs vele, ellenben szép. :)