2018. április 14., szombat

Váratlan kiegészítés az előzőhöz: ma délelőtt nagyon ráért és aktív volt az etető gazdája, teljes gőzzel irányítgatta a kamerát, forgatta, ráközelített a hegyek oldalára és tetejére, sőt kb. 6:30-nál még egy embert és kutyát is "befogott". Én viszont nem értem rá annyira, sajnálattal le kellett mondanom a látványról, de azért rögzítettem belőle valamennyit, aztán kicsit megvágtam, hogy kevesebb legyen benne az üresjárat. 

De ami még érdekes, hogy az etető tetejére tegnap óta feliratot applikált, mely szerint pénzadományt kér a madarak etetésére és... verebeknek nevezi őket! Mélyen csalódott vagyok, nem erdei pintyek! :-)  Valószínűleg igaza is lehet, hiszen ő látja közelről a madarakat és a környezethez arányított méretüket, nem pedig én.

Azt viszont nem értem, miért írja viccesen, hogy páva méretűre akarja hizlalni őket, hát ez az ember nem tudja, hogy a veréb is madár? :-)




* Update: most vettem észre, hogy ma is ugyanabban az időben indult be a körkép, tehát ezek szerint időzített program forgatja a kamerát minden nap délelőtt ottani idő szerint 10:10-től.

2 megjegyzés:

klaribodo írta...

Szép vidék és vicces a veréb elnevezés is. :)

Ági írta...

Ezek az oroszok mindent szívesen becézgetnek. :)