2024. szeptember 15., vasárnap

Plein air sztori

Pár nappal ezelőtt a Blue Anchor vasútállomáson a peronon egyszercsak megjelent egy nő, kitette a rajzoláshoz szükséges eszközeit, és rajzolt. Lehetett amatőr, vagy profi művész, aki ebben a kis tengerparti faluban üdül, de talán állandó lakos, ki tudja? Nem volt több  17-18 foknál, jó erős szél fújt, szaggatta a nyakára tekert kendőt, a nő időnként fejére húzta a kapucnit, de csak rajzolta a vázlatát kitartóan. Ha éppen vonat volt várható, jöttek-mentek mellette a népek, és szinte mindenki odapillantott, de csak amúgy félig-meddig, futólag, nyíltan megállva  nem bámulta senki. Az állomásépületből egyszer átsétált egy vasúti tiszt, akivel láthatóan ismerték már egymást és beszélgettek egy darabig. Aztán később jött egy férfi ugyanolyan piros dzsekiben, mint az asszonyé, hozzátartozója lehetett, talán a férje. Hosszan ott is maradt, és látszott, hogy a látványt tárgyalják, szóval, amolyan szakmai beszélgetés zajlott köztük. A férfi később elment, majd pedig délután egy kis időre ismét visszajött.

Mindeközben több óra is eltelt – a szél mindvégig ugyanolyan erővel fújt – , aztán úgy fél kettő körül a nő összepakolt, az állványt összecsukta, eszközeit belerakta a nagy gurulós táskába, és a rajzot magához fogva elindult haza. Otthon majd következhet a kidolgozás. Kár, hogy azt nem látjuk.


4 megjegyzés:

Rozsa T. (alias flora) írta...

Milyen érdekes maga a tény, hogy egy nő rajzolgat, ezer km-ekre minden mozdulatát követik, anélkül, hogy ő maga tudna róla... Megértem, miért egyik kedvenc időtöltésed ez a "bepillantás" helyekre, életekbe... Kívácsiság vagy inkább érdeklődés, szerinted?...

Ági írta...

Igen, Rózsa, én is erre gondoltam, hogy közben az egész világ láthatja. Már azt is csodáltam, hogy kiállt oda, ahol óránként jönnek a vonatok és ezzel együtt emberek mozognak körülötte, akik kíváncsiskodhatnak, stb. Én azt se viselem el, ha valaki nézi a rajzomat, még mielőtt készen lennék vele. :)
Szerintem nálam ez kíváncsiság is, meg érdeklődés is (mondom én, hogy a kettő összefügg). Sose látnék annyit a világból, amennyit a kamerákon keresztül.

andalgo írta...

A történetért cserébe: https://www.youtube.com/watch?v=ydYDqZQpim8
Míg én határozottan álmosan kikászálódtam budapesti ágyamból, hogy ebédet készítsek össze a családnak, addig horkantgató zebrák fogyasztották reggeli kortyaikat a namíb sivatagban.
Van ebben erő. :)

Ági írta...

Köszönöm, Andalgó, most éppen valamilyen fajta antilopok ácsorognak, azok a nagyon hosszú szarvúak.