Legyen kivételesen gasztrotéma, nem is tudom, mikor írtam utoljára ilyesmiről, nagyon rég lehetett.
Bulgur - ha túl sokat főztem belőle, fűszer vagy egyebek nélkül, teljesen natúr. Ilyenkor, főleg, ha már unom a bulgurt köretként enni, akkor sütök belőle amolyan császármorzsa féleséget, nevezzük hamis smarninak. Ezt egyébként azért kísérleteztem ki, mivel egy ideje már nem bírom a grízt. Tehát a főtt bulgurt egy pici tejjel és egy tojással összekeverem (aki akar, tehet bele cukrot is), majd serpenyőben egy kevés vajra ráborítom és sütöm egy-két percig. Ha már összeállt, fakanállal darabokra vagdosom és a darabokat megfordítgatom, hogy mindkét oldaluk süljön. Pillanatok alatt készen van, lehet lekvárral, sodóval, vagy porcukorral tálalni, kinek-kinek ízlése szerint.
Bulgur - ha túl sokat főztem belőle, de zöldségekkel, fűszerekkel együtt főtt, lehet belőle leves. Leveskockával vagy ételízesítővel, plusz lestyánnal vagy petrezselyemmel főztem egy üres levesalapot, beletettem a zöldséges bulgurt, az egészet felforraltam, majd pedig beleütöttem egy egész tojást, amit villával szétkavartam. Nagyon finom, tartalmas leves lett, és a bulgur se veszett kárba.
Kedves nézőink, takarékos bulgurkonyhánkat látták.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése