2024. november 14., csütörtök

Blogvember 14.

Legyen kivételesen gasztrotéma, nem is tudom, mikor írtam utoljára ilyesmiről, nagyon rég lehetett. 

Bulgur - ha túl sokat főztem belőle, fűszer vagy egyebek nélkül, teljesen natúr. Ilyenkor, főleg, ha már unom a bulgurt köretként enni, akkor sütök belőle amolyan császármorzsa féleséget, nevezzük hamis smarninak. Ezt egyébként azért kísérleteztem ki, mivel egy ideje már nem bírom a grízt.  Tehát a főtt bulgurt egy pici tejjel és egy tojással összekeverem (aki akar, tehet bele cukrot is), majd serpenyőben egy kevés vajra ráborítom és sütöm egy-két percig. Ha már összeállt, fakanállal darabokra vagdosom és a darabokat megfordítgatom, hogy mindkét oldaluk süljön. Pillanatok alatt készen van, lehet lekvárral, sodóval, vagy porcukorral tálalni, kinek-kinek ízlése szerint.

Bulgur - ha túl sokat főztem belőle, de zöldségekkel, fűszerekkel együtt  főtt, lehet belőle leves. Leveskockával vagy ételízesítővel, plusz lestyánnal vagy petrezselyemmel főztem egy üres levesalapot, beletettem a zöldséges bulgurt, az egészet felforraltam, majd pedig beleütöttem egy egész tojást, amit villával szétkavartam. Nagyon finom, tartalmas leves lett, és a bulgur se veszett kárba.

Kedves nézőink, takarékos bulgurkonyhánkat látták. 


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez a smarni finom lehet. Bár én sosem főzök bulgurt, szóval nem marad, ha sok 😂. De talán kuszkuszból is működik, ki fogom próbálni. Abból mindig túl sokat csinálok.
rhumel

Ági írta...

Biztos jó kuszkuszból, meg quinoából is. Leggyakrabban bulgurt főzök, hogy ne mindig krumpli vagy rizs legyen a köret, de általában túlméretezem a mennyiséget, mert jobban megdagad, mint gondolom.