2021. november 13., szombat

Nemrég már ajánlottam itt a tévé Mesterember sorozatát, most ismét mutatok belőle egy figyelemre méltó epizódot. Ebben a barlangász foglalkozással ismerkedhet a néző, érdemes megnézni, akkor is, ha valaki nem igazán érez indíttatást barlangokba való leszállásra (én pl. nem érzek...). Viszont a 15. perc táján a riporter és vezetője ellátogat a budai Várnegyed házai alatt húzódó barlangrendszerbe, nekem ettől kezdve lett igazán érdekes. 

2 megjegyzés:

klaribodo írta...

Végignéztem, nagyon érdekes és szép volt. Vannak kristálybarlangok is, itt mindjárt a szomszédunkban, Sátorkőpusztán. Évente háromszor vagy négyszer hirdetnek barlanglátogatást. Lányom és egyik unokám lenn voltak, azt mondták, gyönyörű és félelmetes. Mindenütt melegvíz vájta barlangok vannak a Pilisben és a budai hegyekben.
Van még az ősi melegvíz forrásokból pl. Budán, a Frankel Leó utca alatt, uszoda is épült ott, talán a Lukács.

andalgo írta...

Bizonyos okokból volt alkalmam több barlangban is megfordulni huszonévesen, csoda mind, egyúttal sikerült megállapítanom ezen alkalmak (8-10) segítségével, hogy barlangból számomra személyesen kizárólag az érdekes, ahol és amikor vízszintesen lehet közlekedni, normálisan átférek a járaton (hason kúszás, átkepeszkedés, függőleges kürtők megmászása kizárva) :)
Filmekből, könyvekből élmény így is - köszi!