Van valaki, akit a spenót inspirál? - már persze azon a csajon kívül, aki az iglo-reklámban olvadozik egészen oda nem illő romantikus mimikát produkálva. "A jó spenót inspirál engem!" - mondja, de engem például nem inspirál semmire, sok minden tud inspirálni, de spenót nem. Tésztára/tésztához meg pláne nem tenném, hogyne, hogy ott legyen rajta, közte az a zöld izé, vagy megszínezze zöldre a tésztát, undorító, huhh... Jól van, tudom, de gustibus non est disputandum, akinek tetszik, hát egye a tésztát zölden, engem riaszt.
Viszont amúgy hagyományosan elkészítve tényleg finom lett az a bizonyos márkás parajpüré. Jó fokhagymásan, mellé bundás kenyér, nyamm. Valamikor régen én voltam az a kivételes gyerek, aki szerette a spenótot, az volt az egyik kedvencem, a másik meg a sárgarépafőzelék, ami tudom, sokaknak brrr-kategória, de én szerettem. Aztán óvónéni koromban megismertem a finomfőzeléket (akkor ettem először, mert otthon nálunk nem volt divatban), ami másoknak utálni való, de nekem nagyon ízlett és ma is előfordul, hogy kicsit lebutított formában, sárgarépa-zöldborsó kombóként elkészítem.
Szóval, tegnap bundás kenyérrel* ettem a spenótot, de a főzelék fele még megvan, ma tükörtojás lesz hozzá. És lehet, hogy még bundáskenyér is. Habzsidőzsi, tudok én élni, na. :)
*Nem tartozik a témához, de: utólag utánanéztem, jó-e a bundás kenyér egybeírva? És kiderült, hogy külön kell írni. Akkor már heccből megnéztem a tükörtojást is (tényleg heccből, mert nem is akartam különírni), de persze egybeírandó. Végül - de ezt már tényleg csak kíváncsiságból - megnéztem a zsíros kenyeret is, mert úgy emlékszem, azt gyerekkoromban egybeírtuk, aztán később ez változott. Na, most már tényleg külön kell írni. Nem értem én a nyelvészeket. Különösen akkor, amikor az utánanézős oldalon olyan magyarázatokat adnak a megoldás indoklásaként, hogy "A minőségjelzős kapcsolatok tagjait általában különírjuk egymástól." Érted? Általában! Mintha kivételek nem is lennének, pedig vannak, kacifántos szabályszerűségekkel tűzdelt, bonyolult nyelv a mi anyanyelvünk, mint tudjuk.
Hát jól van, akkor legyen bundás kenyér, kijavítottam. :)
*Nem tartozik a témához, de: utólag utánanéztem, jó-e a bundás kenyér egybeírva? És kiderült, hogy külön kell írni. Akkor már heccből megnéztem a tükörtojást is (tényleg heccből, mert nem is akartam különírni), de persze egybeírandó. Végül - de ezt már tényleg csak kíváncsiságból - megnéztem a zsíros kenyeret is, mert úgy emlékszem, azt gyerekkoromban egybeírtuk, aztán később ez változott. Na, most már tényleg külön kell írni. Nem értem én a nyelvészeket. Különösen akkor, amikor az utánanézős oldalon olyan magyarázatokat adnak a megoldás indoklásaként, hogy "A minőségjelzős kapcsolatok tagjait általában különírjuk egymástól." Érted? Általában! Mintha kivételek nem is lennének, pedig vannak, kacifántos szabályszerűségekkel tűzdelt, bonyolult nyelv a mi anyanyelvünk, mint tudjuk.
Hát jól van, akkor legyen bundás kenyér, kijavítottam. :)
6 megjegyzés:
...kezd érdekelni ez a reklám :)
Még spenótos lasagnét is láthatsz benne. :))
ettől az említett reklámtól a világból ki tudok rohanni: amikor azt mondja, hogy "sok fokhagymával és FINOM FŰSZEREKKEL..."
mégis mi a szentszart tesz ez a spernótba a són meg a fokhagymán kívül, világosítsatok már fel én tudatlan egyszerű paraszt, hogy milyen fűszert kellene ismernem, ami elmaradhatatlan a spenótfőzelékből, mert attól lesz HHMMMM inspiráló
Hát igen, én is csak fokhagymát teszek bele (és tejet a végén), egyébként pedig ebben az iglo parajpürében szerintem már alapból is vannak fűszerek, még tán fokhagyma is, mert elég erős illata van, amikor a zacskót felbontom.
milyen fűszerek????????????
Nem tudom megállapítani, de határozottan nem csak a spenót illata érződik.
Megjegyzés küldése