2015. május 30., szombat

Lassan már olyan, mintha csupa találós kérdéssel jöttem volna haza Füredről, itt van még egy:  tegye föl a kezét, aki tudja (még a gugli se segít, tényleg), mi az, hogy mókusmentes sütemény. Nevezetesen mókusmentes rétes, mert így volt kiírva egy füredi jó hírű rétesbolt táblájára.

Bementünk, és miközben a kis hölgy csomagolta a sütinket, megkérdeztük, mire elnéző mosollyal világosított  fel bennünket, hogy az ő réteseik mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül készülnek. Hát kérem, ennyivel is okosabbak lettünk. 
Korábban a magunk józan esze szerint találgattunk, például arra gondoltunk, hogy mivel a mogyoró sokakban allergiás reakciót válthat ki, esetleg így akarták szellemesen közölni, hogy a rétesükben a mókusokhoz igencsak közel álló mogyoró még nyomokban sincs. Dehát a megoldás nem ennyire szellemes, sőt logika se fedezhető fel benne. Ne firtassuk hát, miért éppen a mókus, az az aranyos, cuki, ugribugri állatka jelzi a csúnya, káros mesterséges adalékanyagokat, mert nekem lenne néhány egyéb ötletem is az állatvilágból erre a célra. Mindegy, ha mókus, legyen nekik mókus.  Sőt mókusmentes. :)

2 megjegyzés:

Samu írta...

Na, most képzeld el, milyen lenne a rétes mókussal! :-)))

Ági írta...

Hát kétségtelenül jobb anélkül. :)))