2011. április 9., szombat

Kikészít ez a szél teljesen, most ugyan szünet van, remélhetőleg egész éjszakára, mert egyszer már kéne aludnom egyfolytában öt órát, az elmúlt két éjjel ennek csak a töredéke jött össze. Rendben van, hogy az április szeszélyes, na de mér' muszáj neki 80-90 kilométeres lökésekkel szeszélyeskedni?
A babérlevél pedig mióta ilyen semmilyen? Már a második zacskóval próbálkozom, előbb Kotányit vettem, aztán Horváth Rozit, de olezanc, mindegyikben fakózöld, semleges gyógynövénybolt szagú levelek lapulnak, babérillatot még véletlenül se adnak ki magukból. Hol teremhetett vajon ez az ál-babér, mert nem ott, ahol az én évek óta használt maradék levélkéim, az biztos.
Viszont új buszunk van új sofőrrel, a busz szép, kényelmes járgány, alacsony lépcsőkkel, a sofőr pedig barátságos, úgyhogy ha már misibuszunk nem lehet, legalább komfortérzetünk javulóban van.

4 megjegyzés:

N Zsuzsa írta...

Ma már semmi sem olyan, s úgy gondolom, hogy nem azért, mert a "bezzeg a mi időnkben" kor jött el az életünkben. Először akkor döbbentem meg, mikor a pucolt tökmag, hajdina Kínából jött. A távolról jött paprikának, gyümölcsnek, habár gyönyörű, semmi íze. Minden nyáron várjuk a kertben lévő gübbedt, kicsi barackokat, mert az jó ízű és édes.
A fokhagymából is többet kell tenni az ételbe.

klaribodo írta...

Na, ez a szél, ne is mondd. Nálunk letépte a meszet a falról, egy-két helyen a vakolatot is, ágakat tört le, éjszaka dübörgött. Most éppen kis csend van. (Babérkoszorúnak a sofőr fejére használhatóak az új levelek? :) )

Ági írta...

Hát, ha csak arra nem... mert főzésre biztos nem használom. Milyen krumplifőzelék lenne az? :(

Samu írta...

Nagyon sokat gondoltam Rád a szél miatt. Ma is nagyon erős volt és hideg. A rádióban még azt is bemondták, hogy egy időre lezárták az autópálya egy részét, mert annyi homokot vitt oda a szél, hogy veszélyes volt.