2024. augusztus 17., szombat

A mai nap meglepetése...

 ... amikor sok évnyi olvasás után egy blog szerzőjéről kiderül számomra, hogy nem bloggerina, hanem blogger.


3 megjegyzés:

Rozsa T. (alias flora) írta...

Ági, nekem is van egy régi francia blogismerősöm, aki nagyon jól választotta az álnevét (egy latin szóval), magáról szinte soha nem írt, hanem irodalomtörténeti és kritikai cikkeket, valamint saját prózát publikált. Franciául nem könnyű a hím- és nőnemű szavak, igei és egyéb azonosulás folytán hosszabb időre elrejteni, hogy az illető nő-e vagy férfi. Egyszer róla is kiderült egy cikkből - évek múltán - hogy szép középkorú nő!... Azonnal megírtam neki meglepetésemet a fotó láttán, hogy én bizony őt tekintélyes, szakállas élemedett korú irodalmárnak képzeltem el tudós írásai alapján... Hát, nem vagyok benne biztos, hogy tetszett neki!... (azért nem tagadott ki...)

Ági írta...

Rózsa, nekem is volt hasonló esetem, csak fordított irányban: engem gondolt fiúnak egy olvasó. Egyik levelében őszinte megdöbbenéssel kérdezte, hogy "hát te lány vagy?" Ez a kezdetek idején volt, amikor még Bikfic név alatt írtam a régi blogot, és arról asszociált tévesen. Nagyon vicces volt. 😀

rhumel írta...

Vicces 😉. El is képzeljük egymást, mikor olvassuk a blogokat, meg a gyakori hozzászólókat is. ( Annó a nagykönyvön engem egy bölcs öregúrnak gondolták egyesek 🤭)